Expériences de traduction ...
Blog de Michel Politis, Professeur au Département de Langues Étrangères, de Traduction et d'Interprétation de l'Université ionienne (Corfou - Grèce)

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ερωτηματολόγιο (έρευνα: Λογοτεχνική Μετάφραση)

Αγαπητοί φίλοι,
Η απόφοιτη του ΠΜΣ του ΤΞΓΜΔ "Επιστήμη της Μετάφρασης" Άννα Κοκκινίδου, συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, με παρακάλεσε να προωθήσω το συνημμένο ερωτηματολόγιο σε όσες και όσους ασχολούνται με τη Λογοτεχνική Μετάφραση.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας,
Μιχάλης Πολίτης
Αναπληρωτής Καθηγητής
------------------------------------------------
Αγαπητοί/ές συνάδερφοι,

Συμμετέχουμε με ανακοίνωση στο Συνέδριο που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου (ΕΚΕΜΕΛ) στις 19 και 20 Μαρτίου 2011 στο Ινστιτούτο Θερβάντες ( με θέμα Ο ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ). Το θέμα της ανακοίνωσής μας είναι: "Θεωρία της μετάφρασης και μεταφραστής λογοτεχνίας: Μια πρακτική σχέση".

Για τους σκοπούς της παρουσίασής μας θεωρούμε σκόπιμη τη συμπλήρωση του συνημμένου ερωτηματολογίου και σας παρακαλούμε, αν θέλετε και έχετε ειδική σχέση με το αντικείμενο της μετάφρασης της λογοτεχνίας, να το συμπληρώσετε και να μας το στείλετε όσο πιο σύντομα μπορείτε (ενδεικτικά μέχρι 20 Φλεβάρη) σε μια από τις διευθύνσεις που αναγράφονται.


(https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B-p9oojFW2DEYzViYjZiNjItZTY3Mi00ZTFhLTk5ZTAtYTY5MTM5MjJlNjM4&hl=el&authkey=CLS55okH
)

Σας παρακαλούμε συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο και επιστρέψτε το ηλεκτρονικά στις παρακάτω διευθύνσεις: annoukared@gmail.com ή kirspanou@yahoo.com

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε σχόλιο/παρατήρηση. 


Φιλικά,

Αναστασία Θωμά, Άννα Κοκκινίδου, Κυριακή Σπανού.

1 σχόλιο:

Άννα Κοκκινίδου είπε...

Σας ευχαριστώ/σας ευχαριστούμε και πάλι κύριε Πολίτη. Ήσασταν και είστε πάντα δίπλα μας και ενεργός σε όλα τα θέματα της μετάφρασης. Να συνεχίσουμε, λοιπόν, να αγωνιζόμαστε επιστημονικά και πρακτικά για όσα μας αφορούν!

Άννα.