Expériences de traduction ...
Blog de Michel Politis, Professeur au Département de Langues Étrangères, de Traduction et d'Interprétation de l'Université ionienne (Corfou - Grèce)

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Σεμινάριο: Ευκαιρίες σταδιοδρομίας στο Ην. Βασίλειο για απόφοιτους σπουδών μετάφρασης (20-6-2011, στις 19:00)

Ομιλήτρια:
Ελίνα Λαγουδάκη, απόφοιτος του ΤΞΓΜΔ (2002), διδάκτορας του Imperial College London
Τόπος: Κτήριο πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου Κέρκυρας
Ώρα: 19:00

Το σεμινάριο, το οποίο διοργανώνει το Εργαστήριο Νομικής, Οικονομικής, Πολιτικής και Τεχνικής Μετάφρασης του ΤΞΓΜΔ (ΕΝΟΠΟΤΕΜ), απευθύνεται στους φοιτητές του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας που θέλουν να εξερευνήσουν ακαδημαϊκές και επαγγελματικές προοπτικές στο Ην. Βασίλειο εφόσον ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη Μετάφραση. Θα παρουσιαστεί ένα εύρος επιλογών καριέρας (τόσο εντός του πεδίου της μετάφρασης όσο και δορυφορικά αυτής), καθώς και συμβουλές και τρόποι αναζήτησης εργασίας. Στη δεύτερη ώρα του σεμιναρίου θα γίνει συζήτηση επί των θεμάτων που θα προκύψει ότι απασχολούν τους φοιτητές περισσότερο

Βιογραφικό

Η Ελίνα Λαγουδάκη εργάζεται στο Λονδίνο ως Digital Localisation Producer στην Turner Broadcasting (A Time Warner company) - μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ενημερωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Αποφοίτησε το 2002 από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και ολοκλήρωσε σειρά μεταπτυχιακών σπουδών σε διάφορα πανεπιστήμια.

Η διδακτορική της έρευνα είχε ως αντικείμενο τη βελτίωση των συστημάτων μεταφραστικής μνήμης. Διατελεί και ως Επίτιμη Ερευνητική Συνεργάτης του Imperial College London σε θέματα μεταφραστικής τεχνολογίας

Πληροφορίες για την Ελίνα Λαγουδάκη

http://imperial.academia.edu/ElinaLagoudaki/About
http://www3.imperial.ac.uk/people/e.lagoudaki

Δεν υπάρχουν σχόλια: