Expériences de traduction ...
Blog de Michel Politis, Professeur au Département de Langues Étrangères, de Traduction et d'Interprétation de l'Université ionienne (Corfou - Grèce)

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

École Normale Supérieure (Παρίσι):Υποτροφίες για αλλοδαπούς φοιτητές

Υποτροφίες για Μεταπτυχιακές σπουδές στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και τις Θετικές Επιστήµες
Για φοιτητές εγγεγραµµένους στο 3 ο ή 4 ο έτος σπουδών του Πανεπιστήµιου της χώρας τους.

  • Εκπαίδευση µέσω της έρευνας
  • ∆ιεπιστηµονικά προγράµµατα σπουδών
  • Εξατοµικευµένη πορεία µε τη βοήθεια συµβούλου σπουδών
  • Πτυχίο της École Normale Supérieure (Μεταπτυχιακό πρόγραµµα σπουδών + σεµινάρια προετοιµασίας της διδακτορικής διατριβής)
  • Στέγαση στο πανεπιστηµιακό συγκρότηµα στην καρδιά του Quartier Latin
Πληροφορίες
ens-international@ens.fr
http://www.ens.fr/international
Εγγραφές από τις 10 Ιανουαρίου µέχρι τις 15 Μαρτίου 2012

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει βάσει αυστηρών κριτηρίων.
Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν, µετά από εξέταση του φακέλου τους (το Μάϊο του 2012) θα προσκληθούν στο Παρίσι (στις αρχές Ιουλίου 2012) για γραπτές εξετάσεις και συνεντεύξεις. Τα αποτελέσµατα θα γνωστοποιηθούν αµέσως µετά τις εξετάσεις αυτές.

Οι φοιτητές που θα επιλεγούν, θα λαµβάνουν για δύο χρόνια (τρία χρόνια στις Θετικές Επιστήµες, ανάλογα µε το επίπεδό τους) µηνιαία υποτροφία και θα στεγαστούν στο Πανεπιστηµιακό συγκρότηµα (campus). 

Θα παρακολουθήσουν ένα Μεταπτυχιακό πρόγραµµα στην ειδικότητά τους και θα εξεταστούν για την απόκτηση του διπλώµατος της ENS.

Επιπλέον, θα τους παρέχονται τα ίδια δικαιώµατα µε τους φοιτητές της Σχολής, συµπεριλαµβανοµένου του δικαιώµατος να είναι υποψήφιοι για ένα Επίδοµα Έρευνας, το οποίο θα χρηµατοδοτήσει την εκπόνηση µιας διδακτορικής διατριβής στο τέλος του αρχικού κύκλου σπουδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: