Expériences de traduction ...
Blog de Michel Politis, Professeur au Département de Langues Étrangères, de Traduction et d'Interprétation de l'Université ionienne (Corfou - Grèce)

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

"Γαλλοελληνικό Λεξικό νομικών όρων και εκφράσεων», Πέτρου Μάλιακα



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Το 2007 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά το τρίτο­μο «Γαλλοελληνικό Λεξικό νομικών όρων και εκφράσεων», του οποίου είμαι ο συγγραφέας, εκδότης και αποκλειστικός διανομέας.
Πλήρως εκσυχρονισμένο και αποτέλεσμα πολλών ετών λεπτομερούς έρευνας και συλλογής όρων και εκφράσεων από μηδενική βάση, το τρίτομο αυτό Γαλλοελληνικό Λεξικό λαμβάνει υπόψη του τις πιό πρόσφατες εξελίξεις της νομικής γλώσσας, περιέχει πίνακες και σχήματα της δομής και οργάνω­σης των γαλλικών δικαστικών θεσμών και διαδικασιών, λατινικούς όρους και ρητά της νομικής επιστήμης, καθώς και συντομογραφίες και αρκτικόλεξα στα γαλλικά και ελληνικά.
Το έργο αυτό καλύπτει ένα σημαντικό κενό στη σύγχρονη ελληνική λεξικογραφία διότι δεν παραθέτει απλώς όρους, όπως αυτό συνηθίζεται στα δίγλωσσα λεξικά, αλλά έχει μία εγκυκλοπαιδική προσέγγιση των λημμάτων που περιλαμβάνει διάκριση των ερμηνειών και χρήσεων με εκτενή ανάπτυξη και επεξήγηση για την κατανόηση όρων, συχνά δυσνόητων για τους μη μυη­μένους.
Περιέχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό λημμάτων που αφορούν όλους τους χώρους της Νομικής Επιστήμης (αστικό, ποινικό, τραπεζικό, ναυτικό, διοικη­τικό, δημοσιονομικό, διεθνές, ασφαλιστικό δίκαιο, κ.ά.). Αποτελεί απαραίτητο εργαλείο και κυρίως έγκυρο εκσυχρονισμένο εγχειρίδιο που απευθύνεται σε μεταφραστές, μεταπτυχιακούς ή και προπτυχιακούς φοιτητές, καθηγητές, νο­μικούς επιστήμονες-συμβούλους επιχειρήσεων, συμβολαιογράφους, δικηγό­ρους, δικαστικούς και ερευνητές επιστημονικών και ερευνητικών ομάδων καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για την ορθή απόδοση των νομικών όρων.
Χαρακτηριστικά του έργου:
Διαστάσεις:   17 x 24
Τόμοι:   3.  Σελίδες:  2.400
ISBN: 978-960-631-626-5

Συνολική τελική τιμή: 122 €

Το Λεξικό δεν είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία σε τιμή κατώτερη από την παραπάνω αναγραφόμενη, υπάρχει όμως σχετική ιστοσελίδα για πληρέσερη ενημέρωση:

                                    www.dicojuridique-maliacas.gr

Το έργο αυτό επιβραβεύτηκε στο Παρίσι στις 20 Μαρτίου 2008 (Prix du Mot dOr des Dictionnaires).


Πέτρος Μάλιακας

Κλειούς 59
155 61 Χολαργός, Αθήνα

Τηλ.: 210.65.48.636 / 697.42.99.794

Ηλ.-Διευθ. : pmaliacas@yahoo.gr  ή  info@dicojuridique-maliacas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: