Expériences de traduction ...
Blog de Michel Politis, Professeur au Département de Langues Étrangères, de Traduction et d'Interprétation de l'Université ionienne (Corfou - Grèce)

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Να ΄σαι καλά αγαπητέ φίλε Σπύρο!


Ένας από τους παλαιότερους διδάσκοντες του Τμήματος, ο Σπύρος Μουρίκης, συνταξιοδοτήθηκε.

Για μένα, ο Σπύρος δεν ήταν ένας απλός συνάδελφος. Συνεργάστηκα μαζί του από την εποχή του PANTON. Στη συνέχεια τον βοήθησα να διαμορφώσει το Εργαστήριο Πληροφορικής στο Καλυψώ, Μοιράστηκα μαζί του την αγωνία του για αδιάληπτη λειτουργία του, για αναβάθμιση του εξοπλισμού του.
Με τη σειρά του με βοήθησε αφάνταστα όταν ήμουν Πρόεδρος του Τμήματος. Μαζί εγκαταστήσαμε τους Η/Υ στο Αναγνωστήριο του Γαλλικού, μαζί φροντίσαμε ώστε οι αίθουσες διδασκαλίας να αποκτήσουν προτζέκτορες.
Προσπάθησε, με τον τρόπο του να μυήσει τους φοιτητές του Τμήματος στην Πληροφορική. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Προσπαθούσα με τον τρόπο μου να τον ηρεμώ κάθε φορά που έβγαινε από την αίθουσα "απελπισμένος". Κανείς δεν θα ξεχάσει τις εκρήξεις του, αλλά και κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει ότι ήταν ένας ακέραιος χαρακτήρας, πολύ εργατικός, πολύ φιλότιμος.


Εντύπωση μου έκανε πάντα η φιλομάθειά του και η διάθεσή του για συνεργασία. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πόσο ενθουσιάστηκε με το Πρόγραμμα Visio-Trad 2013, απότοκο της συνεργασίας του ΕΝΟΠΟΤΕΜ με το Πανεπιστήμιο Montpellier III Paul Valéry (on line μαθήματα μετάφρασης, δύο τάξεις - μία στην Κέρκυρα και μία στο Montpellier -, μέσα επικοινωνίας: Skype και Google Docs).
Η χθεσινή μέρα ήταν και για τους δυο μια μέρα συγκίνησης.

Να ΄σαι καλά Σπύρο! Να χαίρεσαι τη γυναίκα σου, τον κήπο σου και να ασχολείσαι με πράγματα που σε γεμίζουν!

Κέρκυρα, 13 Σεπτεμβρίου 2014


 Σχόλια και likes  στο Facebook (14-9-2014)







Δεν υπάρχουν σχόλια: